La revista


Els Cingles de Collsacabra va néixer a finals dels anys 70 al poble de Tavertet. Uns quants amics, alguns fills del poble i altres aferrats a aquesta terra aspra, decidiren tirar endavant l'edició d'un butlletí que recollís els valors culturals i socials d'aquestes terres.
Els Cingles ha assolit un nom i una manera de fer gràcies a aquesta empenta i tots aquells, anunciants, lectors, contribuents i subscriptors que han cregut en ella. En les seves pàgines trobareu informació de tota la contrada. Passejar entre els seus articles us ajudarà a conèixer tant les meravelles naturals que inclouen aquestes escarpades cingleres, com història i històries dels habitants que les han poblades com també trobareu pincellades d'altres pobles, cultures i maneres de fer com propostes, projectes, caminades i activitats que ens ajuden a ser més conscients de l'enorme interès, saviesa i bellesa d'una terra generosa i acollidora, com és i ha de ser El Collsacabra.


Una mica d'història

La revista, fundada per Jordi Sanglas, va estar gestionada i editada amb entusiasme i dedicació des del seus inicis al gener del 1979 número 00, fins el número 66. Editada i repartida per l'Ernest Gutiérrez amb l'equip ferm i  dispost al seu costat durant els 80, els 90 i fins ben entrat el segle XXI: Xavier Viladomat, Jordi Mas, Joan Soldevilla, Joan Reixach  i  l’Anna Borbonet, que durant tant de temps ens ha fet, amb total dedicació, la feina feixuga i importíssima de correcció i millora de redacció i continguts. El desembre de 2009 la publicació, amb el núm.62, celebrà el trentè aniversari del seu naixement. El gener 2012 va ser el darrer número 66 de l'equip anterior, i es va editar la revista conjuntament amb l'equip actual: Belinda Parris, Helena Vilar, Christina Abey, Adam Macià i Elizabet Pérez. Xavier Viladomat i Jordi Mas, de l'equip anterior, es queden amb nosaltres com a consellers de redacció i digitalizació.